Wie ben ik

Ik ben Angelika van den Berg, ben getrouwd en moeder van twee zonen. Al sinds ik begon met studeren heb ik een passie om mensen verder te helpen, daar waar ze er zelf niet meer helemaal uitkomen. Ik vind het waardevol om naar de ander te luisteren en bij aan te sluiten. Zo kunnen we samen ordenen en ontdekken op welke manier er met vragen, moeite en problemen omgegaan kan worden.

angelika fotokopie

Ruim 20 jaar ben ik als begeleider, coördinator en vaktherapeut betrokken geweest bij o.a. dagbestedingsactiviteiten en individuele begeleiding & therapie aan mensen met een verstandelijke beperking. De jarenlange ervaring met deze doelgroep heeft mij geleerd de vertaalslag te kunnen maken naar de mensen met een beperking, hun ouder(s) en/of verzorger(s).

Gedurende deze jaren heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd, zoals: groeien naar gelijkwaardigheid, van gelijkwaardigheid naar zelfbepaling, Geef me de 5, Psychische- en gedragsproblematiek bij mensen met een verstandelijke beperking, Seksuele voorlichting aan mensen met een verstandelijke handicap, Validation, Operationeel Leidinggeven, een Coachende manier van leiding geven en Creatief ondernemen.

Het volgen en afronden van de Hbo-opleiding Psychosociale therapie bij Gineke Klinkhamer, destijds verbonden aan De Roos Opleidingen, heeft mijn hart enorm geraakt waardoor ik de overtuigende keuze heb gemaakt om hier mijn dagelijks werk van te maken. Ik heb deze opleiding aangevuld met een post hbo-opleiding Kindertherapie en Beeldcommunicatie bij Gineke Klinkhamer, destijds verbonden aan Bureau De Roos. Vanuit mijn praktijk help ik als therapeut zowel kinderen, jongeren en volwassenen.